Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

varsolim

18. 3. 2010 13:08
Moralka

Ten nejvetsi problem cechu je v moralce.Na vine je odklon od biblickych hodnot a za ten je zodpovedne predevsim katolicka cirkev tim,jaky dava priklad.Lze,zakryva ty hruzne skandalni pripady zneuzivani deti,bohatne i tim,ze prijima dary ziskane hazardem.Kazdy slusny clovek,se od ni musi distancovat.A kde pak moralni hodnoty hledat?

0 0
možnosti
JK

Jiří Kadeřávek

18. 3. 2010 12:59
Pirátské strany

Čím více lidem to bude docházet, tím více bude sílit Pirátské hnutí ve světě a tím více budou muset mainstreamové strany toto reflektovat (i když oni zase jen tak naoko, poslouchají lobbyisty, ne voliče) . Jak to tak pozoruji, piráty se to tu jen hemží :)

0 0
možnosti
XX

Marcus Antonius

18. 3. 2010 12:36
svatá pravda

Orwell o tom již psal ,když v každé místnosti byla televize, ale to je jedno svým článkem jste trefil do černého.

0 0
možnosti
MD

mosbious design

18. 3. 2010 12:35
zeitgeist

aneb podívejte se na zeitgeist. ať už je to účelové, jednostrané nebo ne, kus pravdy v tom určitě je.

0 0
možnosti
M

malicorne

18. 3. 2010 12:36
Re: zeitgeist

Souhlasím, Zeitgeist byl před mnoha lety první impulz se těmito věcmi zabývat, i když spousta informací je v něm sporných...

0 0
možnosti
PP

politik,tvůj pán

18. 3. 2010 12:35
bravo

Krátké ale výstižné,a bohužel i děsivě pravdivé.Cílem elit bylo vždy,aby lidé neměli čas přemýšlet,což dnešní doba vyžaduje dvojnásob.Proto jsme zahlceni lacinou zábavou,stupidními seriály a pořady,místo opravdové informovanosti nás media zásobují tunou nepodstatných aktualit,přebraných polopravd a stokrát opakovaných lží.Jsme zahlceni doměnkami,pomluvami a vyrobeným brakem,který má jediný účel,a to je odvést pozornost od skutečných problémů a otupit naše smysly.

V iluzi rozmanitosti,kdy si myslíme že jsme svobodní co se týče přístupu k informacím,si neuvědomujeme,že mediální trh ovládá čím dál měnší skupina lidí.

Přebíráme "pravdu" řečenou z televize a novin za svoje evangelium a zároveň s tím vyhazujeme svůj zdravý rozum z okna.Nevědomky si většina lidí nedokáže připustit,jak moc je media manipulují a ovládají.Každý den,každou minutu je člověk bombardován zprávami jak by měl žít,oblékat se,jíst,vychovávat svoje děti a jak myslet.Mediokracie,jedna z nemocí moderní společnosti.

0 0
možnosti
PN

malama99

18. 3. 2010 12:28
...

Celkem hezky napsáno. Problém nastává hned na začátku - ve školství a v rodině - to ostatní už je jen následek. Rodiče ani učitelé nevedou děti aby nad věcmi přemýšleli a ne jen slepě peřjímali názory a "fakta" která jim předloží v médiích.

Ale moc nesouhlasím s tím, že lidé nemají čas na třídění informacví - pokud mají čas trávit čas po hospodách - tak mají čas i nad věcmi přemýšlet, ale to je moc náročné, že...

0 0
možnosti
TR

Tyranosaurus Rex

18. 3. 2010 12:28
zajímavé

Fakt zde v ČR bydlí i přemýšliví.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1820x
Jsem věčný hledač pravdy. V diskuzi vystupuji pod přezdívkou "malicorne"
Jsem exmístopředseda České pirátské strany.

Seznam rubrik