Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolumbo

9. 11. 2010 12:34
Je s podivem,

že žádný "investigativní novinář" neudělá fundovaný rozbor zákonných norem, které umožňují politikům a úředníkům beztrestně krást. Zároveň je vidět, že levicová politika v Čechách je bezperspektivní - pokud je skoro každý potenciálním zlodějem. Velké přerozdělování mohlo třeba fungovat ve Švédsku, ale my nejsme Švédové. Tady by vedlo k nápravě jedině snížení veřejných rozpočtů na takovou úroveň, že by nebylo, ale opravdu nebylo z čeho krást. Taky by nezaškodilo, kdyby určité funkce - třeba senátor - byly čestné a nic se za ně neplatilo.

0 0
možnosti

malicorne

9. 11. 2010 15:00
Re: Je s podivem,

Jde o to, že onen investigativní novinář by si pak takovouto reportáž mohl strčit za klobouk, protože by mu to nikde v masmédiích nezveřejnili...

0 0
možnosti

taras

9. 11. 2010 12:26
Držím vám palce,

ale asi sám tušíte, že odporná chobotnice státní správy je kloakou spojena s jinou, s tou soudní. Takže šance na nápravu i ve zcela jasných případech jsou naprosto minimální.

Upřímně nesnáším pravicové politiky, protože tomuto státu pouštějí žilou zcela programově a desítku let. Ale pokud myslí vážně omezení výdajů na státní správu, tak v tom (i když je to asi jenom propagační bublina, která splaskne) fandím i jim. Hrubým odhadem - přibližně polovina státních zaměstnanců se ve službách ČR fláká "ke zdravě", ať už proto, že jsou příšerně líní a práci od sebe odstrkují, nebo proto, že vykonávají činnosti zdela zbytečné, nesmyslné, mnohdy i přímo škodlivé. (Za to pochopitelně nemohou, za to mohou hlupáci v legislativě.)

Státní zaměstnanci, s výjimkou učitelů, zdravotníků a malého zbytku pracovníků s morálkou a svědomím, čest jim, jsou koncentrátem a kombinací špatných vlastností reálsocialistického a kapitalistického systému.

A to, co jste popisoval, to je bohužel všude, na každém úřadě.

0 0
možnosti

Gašpo

9. 11. 2010 11:42
Je moc fajn

vidieť ako náš Kocourov funguje na takomto konkrétnom príklade. Ale takto je to so všetkým, bohužiaľ. Je zaujímavé, že konkrétne IT patrí k najpreferovanejším tunelovým kategóriám, asi že sa tomu štátny úradníci rozumejú ako "koza petrželi".

Opakujem to stále, že chyba je v systéme.

Predstavte si, že by ste si zriadil hospodu a celé to postavil na tom, že zamestnanci budú čestný a slušný ľudia. Nefungovala by žiadna kontrola, nebola by žiadna možnosť účinných postihov. Čo by sa stalo? Za chvíľku by vačšinu personálu tvorili tí najvačší zlodeji, ktorí by postupne úplne vytlačili zbytok slušného osadenstva a priviedli by Vás "na buben". A presne takto funguje štátna i komunálna politika. Len s tým rozdielom, že "buben" až tak nehrozí, pretože je stále možnosť zdierať daňového poplatníka a zadlžovať aj jeho deti.:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1820x
Jsem věčný hledač pravdy. V diskuzi vystupuji pod přezdívkou "malicorne"
Jsem exmístopředseda České pirátské strany.

Seznam rubrik