Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAH

achabisko

27. 8. 2010 14:13
možná jde jen o škatulky ...

Všechno se dá vy-argumentovat. Pokud si někdo dá tu práci a půjde na dřeň, ke zdrojům a kořenům. A´t si tedy kdokoli popírá cokoli, ale v okamžiku, kdy to přežene tj. dopustí se polopravdy, měl ny si to odskákat. A třeba natvrdo. Z toho plyne, že popírání šoa zase tak moc nikoho netankuje. Je to jen "trendy" tak se kolem toho víc víří voda, než hledají argumenty. Ale to je na dlouhatánské povídání, co dělá taková polopravda v palicích jednodušších neonek... a tam už to přestává bejt prdel ... ergo : popírej si co chceš, ale měli bychom schopni posoudit, jak velkou měrou kontaminuješ druhé a jestli tam už náhodou nedocházík něčemu nezdravému ..

Ale co, na to tyhle bloggy stejně prostor nedávají...

0 0
možnosti
M

malicorne

26. 9. 2010 10:36
Re: možná jde jen o škatulky ...

Kontaminovat ostatní svými názory a nechat se kontaminovat od ostatních považuji za hlavní projev svobodného myšlení. Snahy o omezování tohoto nutně konvergují k nějaké formě totality.

Jiří Rezek

0 0
možnosti
P

pteryx

6. 4. 2010 13:35
nesprávný cíl

Myslím, že jste si v tomto článku vybral pro svoje páchání dobra poněkud nešťastný cíl. Současnou hlavní metodou pro "ideologické převálcování protivníka" je ho "uřvat". To nesouvisí ani tak s mechanizmy, které jsou dnes skutečně velmi svobodné, jako spíše s tím zda má veřejnost zájem o pravdu, nebo spíše o nějaké senzace, zda jsme schopni v tomhle šíleném hluku pravdu vůbec rozlišit.

Ne že by neexistovaly věci doopravdy dosti černobílé - jako např. onen výše zmiňovaný holocaust. Jinak držím pirátské straně palce, i když téma "pirátského kopírování" mi tak trochu připomíná oněch "30 korun u lékaře",  kterým se jinde smějete. Je to téma zástupné, ale je lidové a široce srozumitelné. Ve skutečnosti se hraje o mnohem jemnější věci jako jsou softwarové patenty, patentový systém, svoboda informační infrastruktury, nebo o otázku demokratické kontroly technologií, vztahu mezi technicky rozvinutými a rozvíjejícími se regiony.

0 0
možnosti
M

Merlinii

3. 4. 2010 14:30
Zakazovat diskusi je barbarství I.

Tak především gratuluju autorovi ke čtivému stylu, který umí jít rychle k věci -  a trochu závidím ;-)

K holocaustu... Je to docela složité, těch vrstev je tam víc a běžný člověk jen těžko obsáhne všechny. Co zde vnímám já (pokud je to zřejmé, pardon):

- V některých obzvlášť citlivých či spíše "hořlavých" případech si umím představit určité zákonné omezení. Chápu, proč asi zákon o holocaustu vznikl. Sprostý, obyčejný lid si vždy své problémy vykládal zjednodušeně a za problémy, světovou krizí apod., byl vždy připraven hned vidět a tedy je i vinit bankéře, zkrátka Židy. Pokud by takový zákon neexistoval, plebs, včetně novinářského plebsu, by rychle rozdmýchal HLOUPOU a povrchní nenávist (viz třeba DS) a pogromy na Židy (židy) by vznikly rychle znovu. - Snad toto by mohl být poctivý důvod vzniku takovéhoto zákona. Prostě proto, aby se zamezilo vášním vedoucím opět ke genocidě.

0 0
možnosti
MK

mašlomcha

3. 4. 2010 20:55
Re: Zakazovat diskusi je barbarství I.

děkuji za příspěvek, se kterým se plně ztotožňuji.

Ještě bych přidal, že tímto zákonem proti POPÍRÁNÍ holocaustu jsme všichni ušetřeni VĚDOMÉHO ohlupování a VĚDOMÉHO hlásání lži, navíc VĚDOMĚ zlomyslného. Zdůrazňuji slovo vědomě a připomínám, že genocida se může znovu opakovat i v Evropě, jako nedávno v bývalé Jugoslávii. Takže nikdy není dost rozumné ochrany před lidskou hloupostí A PŘED ZNEUŽÍVÁNÍM DEMOKRACIE.

Kam vede lidská hloupost a vědomé ohlupování vidíme i dnes (viz. POPÍRÁNÍ regulačního účinku poplatků u lékaře i přes prokazatelně naspořené miliardy korun na účtech zdravotních pojišťoven). POPÍRÁNÍ účinku poplatků ale trestné není i když ze své podstaty každé vědomé veřejné hlásání nepravdy by mělo být po zásluze potrestáno. Zatím to odnesly krajské rozpočty na opravu silnic.    

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

2. 4. 2010 17:56
betonový pomník holokaust v berlíně se rozpadá

není to nějaké znamení?

0 0
možnosti
OR

oskie98

2. 4. 2010 18:32
Re: betonový pomník holokaust v berlíně se rozpadá

Pouze důkaz toho, že šlendrián je i v Německu.

0 0
možnosti
N

nemelem,nemelem

1. 4. 2010 22:05
Političtí vězni.

Pokud většinová společnost je toho názoru, že podobné věci je nutné trestat  a kdy podstat trestného činu je v rozporu s  LZPS nebylo by od věci zavést kategorii politického vězně s odpovídajícími právy. Je přece významný rozdíl mezi pachatelem násilného nebo ekonomického trestného činu a člověkem, jehož projevený názor je pouze v rozporu s většinovým názorem.

0 0
možnosti
VP

Sípomat

1. 4. 2010 20:55
Holocaust

Holocaust je ale historický fakt. Možná se budete divit,ale nemáte nárok mít odlišný názor na fakt,alespoň ne pokud nenabídnete důkazy,které by váš názor podpořily.

0 0
možnosti
M

malicorne

1. 4. 2010 21:31
Re: Holocaust

Problém je v tom, že vám ale není ani DOVOLENO zmíněné důkazy nabídnout, i kdyby jste je nakrásně měl...

0 0
možnosti
A

asako

1. 4. 2010 19:49
Genocida Vietnamců

Američané povraždili ve válce s Vietnamem cca 4- 5 milionů civilistů. Taky slušný výkon!

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

1. 4. 2010 19:18
To že někdo kvapně nahlásil můj příspěvek

potvrzuje, že se oproti minulému režimu mnoho nezměnilo.

DEMOKRACII SI ROZVRACET NEDÁME.!!

0 0
možnosti
OR

oskie98

1. 4. 2010 23:51
Re: To že někdo kvapně nahlásil můj příspěvek

Možná to nikdo ani nahlašovat nemusel. V tom příspěvku nebyl totiž holokaust pouze zpochybněn, ale popřen.

0 0
možnosti
K

karelgr

1. 4. 2010 18:45
karma!

Držím palce ve volbách piráte.Jo, dnes platí- demokracie ano,ale jen pro někoho.

Sám jsem donedávna byl přesvědčen o glob.otep., a tím jak nikdo nepřipouštěl ani diskuzi se to u mě trochu zdiskreditovalo.

0 0
možnosti
G

Gmur

1. 4. 2010 19:17
Re: karma!

popirani holokoustu beztrestne = demokracie?8-o8-o8-o

0 0
možnosti
FTA

Fmighta the Affaffin

1. 4. 2010 17:15
Kdo popira globalni oteplovani uz JE kacir

Klimaskeptikum uz jsou vypinany mikrofony a jsou vyhazovani z ruznych konferenci. Myslim, ze z dost velke casti je na vine takova ta driv bezna lidska myslenka, ze kdyz ma clovek nejaky nazor, tak je jeho povinnosti ho vnucovat ostatnim. To delaji i bezni lide (predevsim starsi), ze kdyz nadavaji na pocasi, politiku, zdravotnictvi apod., tak pozaduji, aby s nimi ostatni souhlasili. Ja doufam, ze vrcholni evropsti politici s touhle "osobnostni vadou" vymrou driv, nez nam tady zavedou nejaky eurofasismus (tj. jeden spravny euronazor a tresty za jeho popirani)

0 0
možnosti
FTA

Fmighta the Affaffin

1. 4. 2010 17:24
Re: Kdo popira globalni oteplovani uz JE kacir

Jeste abych to rozvedl ... pokud si nekdo myslite, ze holocaust byl nejvetsim zlocinem historie (a ja s vama samozrejme souhlasim), tak to vam prece NIKDY NEMUZE DAT PRAVO svuj nazor vnucovat ostatnim a ZAKAZOVAT JIM RIKAT ten jejich! To neni nic jineho nez fasismus! Trestat se ve svobodne zemi podle me muzou jenom skutecne pokusy o omezovani svobody ostatnich, napr. navrh zakona o vrazdeni zidu, nebo jejich nevpousteni do restauraci apod..

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1820x
Jsem věčný hledač pravdy. V diskuzi vystupuji pod přezdívkou "malicorne"
Jsem exmístopředseda České pirátské strany.

Seznam rubrik