Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel_D

22. 3. 2010 10:34
A přece se točí!

Nakonec, kolik se prodalo zázračných filtrů na TV obrazovky a monitory, a spousty jiných zázračných výrobků. Např. od fy Amway.

Inzerovaná P-M složí asi jen proto, aby si jejich prodejci vynahradili finanční ztráty při nákupech magnetů, koleček, ložisek, cívek atd. Neboť nepochopili myšlenku Nikoly Tesly, který uvažoval trochu jinak. On totiž matematicky dokázal, že něco jako P- M sestrojit lze. Totiž s využitím energie prostředí. Počítejete se mnou: tepelné čerpadlo (máme jej doma) dává při elektrickém příkonu cca 2,5 kW asi 8,5 kW výkonu tepelného. Kdybychom dokázali z těch vzniklých 6 kW (ty se odčerpávají z prostředí - tedy ze vzduchu) částečně zpětně přeměnit na energii mechanickou či elektrickou, byť se ztrátou, třeba 5 kW tepelné  na 2,5 kW elektrické, zbývá nám 1 kW k užitku. Tím budeme třeba topit. Ale teplo se zase vrátí zpět do prostředí (dům to vyzáří). A máme to. A to dnes existují TČ ještě účinnější.

0 0
možnosti

Pavel_D

22. 3. 2010 10:50
Re: A přece se točí!

Zatím asi neumíme efektivně přeměnit tepelnou energii (při teplotě cca 50°C) na elektrickou či mechanickou. Teoreticky to ale možné je. Podobně zamýšlel Tesla využít i další energie prostředí, např. zemský magnetismus a statickou elektřinu. Základní myšlenka spočívá v tom, že my energii nevyrábíme, my ji pouze přeměňujeme. Třeba i anihilací hmoty. Naše Země za dobu své existence naakumulovala nesmírné množství, jak při vzniku, tak z dopadajícího záření.

Energie je dost, jen si ji umět vypůjčit. A to je hezký úkol pro vás mladé (já už to nevytrhnu). Rád bych se dožil toho, až se někomu podaří nějakou mašinku, které úplně stačí k chodu teplota vzduchu, rozeběhnout. A pak si řekneme - a přece se točí.

0 0
možnosti

Urbi1111

19. 3. 2010 12:50
Filtr na Temelínskou elektřinu

Ten jsem na Internetu viděl. Je to opravdu boží a Rakušáci to kupují jako vzteklí. Možná. Stačí pár rádoby vědeckých frází ve kterých se málokdo vyzná a už to frčí.

0 0
možnosti

Pavel_D

22. 3. 2010 15:11
Re: Filtr na Temelínskou elektřinu

Takový filtr lehce vyrobíte skoro zadarmo. Potřebujete k tomu kus trubky z lešení na stavbu Temelína. Kolem ní namotáte 13 závitů přívodního kabelu do domu, obtočíte červenou izolační páskou a zafixujete fotografií Dany Drábové, orientovanou proti směru přiváděného proudu. Pomocí Avometu pak už jen zkontrolujete, že ani jeden elektron z Temelína k vám neproleze.

0 0
možnosti

Glock Mark III

19. 3. 2010 11:25
Pošlete odkaz Martinu Jirouskovi

Ten o tom perpetuu mobile před časem špekuloval na zdejším blogu. ;-)

0 0
možnosti

Sípomat

19. 3. 2010 11:08
Je to dilema

Na jednu stranu se k vám skoro musím přiklonit,za blbost se přece platí,že? I když zase konkrétně u toho perpetuum mobile by se dalo mluvit o klamavé reklamě či co. Na druhou stranu problém je,když nakupujícím je stát,nebo když takovýto "vynález" nepřímo způsobí smrt třetí osoby.

0 0
možnosti

malicorne

19. 3. 2010 11:15
Re: Je to dilema

souhlasím s Vámi, rozhodně to není jednoznačné. Jen jsem nabídl jeden z možných pohledů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1820x
Jsem věčný hledač pravdy. V diskuzi vystupuji pod přezdívkou "malicorne"
Jsem exmístopředseda České pirátské strany.

Seznam rubrik