Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pavel_D

19. 3. 2010 20:28
Sedmá velmoc

býval tisk. Naštestí přece jen tu a tam ve světě nějaké médium vypátrá skandálek a rozjede to. U nás naopak investigativní novinařina prakticky neexistuje. Když jsem na jednu podezřelou věc upozornil známého redaktora, on na to, že o tom ví, ale napsat nemůže, neboť by ho za to vyhodili. Cenzura v našich médiích začíná být obludná.

Já v tom vidím útok na svobodu slova a volné šíření informací. Piráti, do toho! Hi!

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

19. 3. 2010 22:04
Re: Sedmá velmoc

Dík!

0 0
možnosti
S

Semper2

19. 3. 2010 0:05
mediokracie rovna se ....

....a kdopak vlastni a ovlada 90 procent vsech velkych medii... Ano, nasi zidovstvi pratele. A proto zitra opet uslysime v TV o ¨pedofilnim ¨ farari, ktery treba jen zfackoval ministranta - ale o zidovskych rabinech, kteri lakaji do US a Israele mlade krestany a kseftuji potom s jejich organy neuslysime nic.

Tedy, chtel jsem rici, ze mediokracie je vlastne sionokracie

R^R^R^

0 0
možnosti
D

Daliborka

18. 3. 2010 22:41
Kolik voličů to ale ví?

Hezké,

kdesi jsem zaslechl názor jednoho policajta který byl dotázán někým, jak dokáží že se "zadržený" přizná? Odpověděl: není to nic složitého. Zavřeme ho do vyšetřovací vazby pro podezření z něčeho a potom za nás pracuje čas. Po měsíci v base zjistí že nedostane od nikoho mzdu a že neplatil inkaso, leasing a případně hypotéku. Po druhém měsíci už to je vážné a po třetím už (nadsazeno) nemá auto, bydlení, manželku a td. Ano, člověk je součástí své doby a jede v tom jako všichni ostatní. Z pohledu financí je lehce zranitelný a vše co si stihl za život pořídit, napůjčovat a naleasingovat je najednou pryč. Tak že z toho plyne jediné poučení. V práci neodmlouvat a do politiky se nemíchat. Česky se to řekne "držet hudu a krok".

A co vy Piráti, získáte dost lidí do voleb a pokusíte se to změnit?

Já vás volím. R^

Daliborka.

0 0
možnosti
D

duhastrecht

18. 3. 2010 18:28
Velký omyl, soudruhu,

Orwell na tohle přece přišel i o tom psal, doporučuji přečíst 1984.

No a samozřejmě se trefil i prakticky, i já jako starší pamatuji, že když se napsalo cokoliv proti USA, Israeli a Vatikánu, našli se užiteční idioti, kteří věřili každé slovo a a byli schopni kvůli tomu popírat fysiku, biologií, historií, cokoliv....no a o srovnání Orwellova newspeaku se současnou levičáckou politkorektůrou ani nemluvě... 

0 0
možnosti
N

next_ghost

18. 3. 2010 19:25
Re: Velký omyl, soudruhu,

Jestli si dobře vzpomínám, tak jako první o moci moderních médií psal už Jules Verne skoro 100 let před jejich nástupem. Jen si už nepamatuju jestli to bylo v knize Paříž ve 20. století, nebo jestli to byla nějaká jiná knížka.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

18. 3. 2010 17:45
ano

Lidé, kteří ovládají dnešní politiky jsou shodou okolností mediální magnáti. Ne ti co něco píší, ale ti, kteří ovládají inzerci. Dnes už postupně skupují i normální firmy.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

18. 3. 2010 14:00
Já bych

Spíš dnešní stav nazval plutokracií. Média jsou pak prostředek pro ovládání mas, to už ale píšete v článku.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 3. 2010 14:13
Re: Já bych

Plutokracie? No to asi ne. ;-D 

-

Paroubek, Klaus ani Topolánek, nejmocnější muži tohoto státu, nepatří k nějakým boháčům. ;-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 3. 2010 13:26
Mediokracie

nevím, jestli si pod pojmem mediokracie představujeme totéž. Média samozřejmě měla vždy veliký vliv na veřejné mínění, médiokracie podle mě tento vliv využívá k ovlivňování politiky. Tedy pokud nás média pomocí reklam přesvědčí o tom, že máme něco kupovat nebo se máme nechat očkovat, ještě to není médiokracie. Pokud však ve svém vlastním zájmu znemožní jim nepohodlného politika nebo dokonce se šéf mediální skupiny stane premiérem, pak se jistě o mediokracii dá hovořit.

-

U nás mají média jistě značný vliv, ale jeho zneužívání v politice není dosud příliš vážné. Naším hlavním problémem je podle mého soudu stranokracie, více můj blog http://edmundcerny.blog.idnes.cz/c/124677/Stranokracie-vlada-politickych-stran.html

0 0
možnosti
BH

BoboHml

18. 3. 2010 13:25
Dobré téma,ale chtělo to

víc rozepsat,více příkladů.

No a ten "svobodný" internet8-o no nevím?.

0 0
možnosti
K

kytt

18. 3. 2010 13:20
ehm?

No, bylo by možné říct, že celou problematiku vidíte jako Hurvínek válku a inklinujete ke stejnému zjednodušování jako sama média, do kterých tak bijete. Inu, někdo se bojí prasečí chřipky a jiný zase "mocných" médií, každý jsme nějaký, nicméně vězte od člověka, co se prostředím médií nějakou dobu zabývá, že celá problematika vlivu médií na společnost se nedá shrnout do pár vět vytržených z kontextu, jak jste to udělal. No a ta poslední věta o "svobodném internetu" mě vážně pobavila, takový hezký výkřik do tmy... Nenačrtnul jste, jak si ten svobodný internet představujete.

0 0
možnosti
OD

otravenej dracula

18. 3. 2010 13:10
detajl

"banda teroristů, žijících kdesi v horách" ... media ale mluvili o studentech zijicich v evrope;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1820x
Jsem věčný hledač pravdy. V diskuzi vystupuji pod přezdívkou "malicorne"
Jsem exmístopředseda České pirátské strany.

Seznam rubrik