ODS rychlíkem, ČSSD s kamionem a Piráti na bagru

Vítejte u inventury dopravních prostředků, kterými se rozhodly strany bojovat o přízeň voličů v nadcházejících volbách.

Začněme třeba u ODS. Ta zvolila rychlík. Jezdí na pravidelné lince Praha-Toskánsko. Vlak je striktně rozdělen na několik oddělení. Najdete tu židovský i homosexuální vagón. Pan předseda si to tak prý výslovně přál. Zajímavostí je takzvaný lobbistický vůz, který je umístěn hned za jídelákem a u jehož vchodu vás přivítá smějící se Dalík. Zbytek vozů je pro plebs. Je poměrně vkusně zařízen, avšak celá zakázka na výrobu těchto vagónů byla pětkrát předražena. Vlak vypravuje osobně předseda Topolánek, mávaje v nádražácké čapce na peronu vztyčeným prostředníčkem. Na znamení, že cestující jsou jedničky. Nejen on ví, že vlak cestou potká spoustu, spoustu tunelů...

To ČSSD si vybrala veliký oranžový kamion. Je plný sladkostí, uzenin a všelikého mlsu co hrdlo ráčí. Je to velká sláva, když kamion zavítá i k vám na náves či náměstí. Šofér Jirka Paroubek se závozníkem Bohuslavem „Otíkem“ Sobotkou nešetří úsměvy a plnými náručemi rozhazují dobroty, ukryté v nákladovém prostoru (Tvrdík drží deštník). Evidentně je jim jedno, že když všechno rozházejí, tak další generace už nebudou mít z čeho brát. „Ale co, hlavně, že se máme my, kde je psáno něco o odpovědnosti pro naše děti?!“ haleká Jiřík a demonstrativně se zakousne do věnce vuřtů, který má pro tyto účely okolo krku místo standartní oranžové šály. Tvrdík stále drží deštník...

Strana práv občanů si zkracuje cestu pohřebním vozem. Ten měl původně namířeno do politického krematoria, ale dílem drncáním a dílem díky šamanským schopnostem masmédií byl nebožtík vzkříšen. Jen nezbyl čas na upgrade dopravního prostředku.

Strana zelených má v garáži vozítko na biomasu. Jelikož ale nemá přesnou představu, kde ji vzít, aniž by to zruinovalo státní kasu a jak vlastně vypadá, utíkají po svých. Jejich ministři cestou produkují Červená tlačítka.

Česká pirátská strana se rozhodla používat sací bagr. Na dně českého politického rybníka je totiž až příliš mnoho bahínka, které je třeba odstranit. Jedině tak nebudou mít slušní a schopní lidé v našem státě strach se po něm prohánět s větrem v zádech!

 

Autor: Jiří Rezek | čtvrtek 25.3.2010 11:33 | karma článku: 19,35 | přečteno: 1925x
  • Další články autora

Jiří Rezek

Noční můra zlínského magistrátu

9.11.2010 v 11:23 | Karma: 23,07

Jiří Rezek

Znásilní velká koalice Prahu?

4.11.2010 v 9:14 | Karma: 17,03

Jiří Rezek

Černobílá spravedlnost

20.10.2010 v 10:41 | Karma: 31,96

Jiří Rezek

Jsem kacíř!

9.6.2010 v 19:06 | Karma: 20,28